Bij het ongeluk in Zelhem kwam iemand om het leven
In samenwerking met
Oost
NOS NieuwsAangepast

Spekglad op meerdere plekken in het land, dode bij ongeval Zelhem

Op verschillende plaatsen in met name het oosten van het land is het door bevriezing van natte weggedeelten spekglad. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers op onder meer de A35 en N35 in Twente voor een gladde rijweg en heeft op sommige plaatsen de maximumsnelheid aangepast naar 90 of 50 kilometer per uur.

Een trauma-arts van het MST-ziekenhuis in Enschede, zei tegen RTV Oost dat de spoedeisende hulp "vol" zit. De patiënten meldden zich met breuken en hoofdletsel.

Het KNMI heeft vanwege de gladheid code oranje (wees voorbereid) afgekondigd voor de provincies Overijssel, Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Voor Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe geldt code geel (wees alert). In de loop van morgenochtend verdwijnt de gladheid.

Ongelukken

Op meerdere plaatsen zijn als gevolg van gladheid verkeersongelukken geweest. Op de provinciale weg N315 bij Zelhem in de Achterhoek kwam een bestuurder van een auto om het leven bij een botsing tussen twee voertuigen. De bestuurder van de de andere auto raakte gewond.

De politie zegt dat het daar "spiegelglad" is en dat zelfs lopen op het wegdek "een uitdaging" is. De politie in de regio Oost-Nederland waarschuwt ook voor gladde omstandigheden in andere delen van Gelderland en Overijssel, door ijzel.

Eerder op de avond was de politie in die twee provincies bezig met tien aanrijdingen tegelijkertijd, die overigens niet allemaal per se iets met de gladheid te maken hoeven te hebben. "Maar dat is wel een indicatie om aan te geven dat het glad is", zegt een woordvoerder van de politie. "Dat is ver boven het gemiddelde. Zoveel ongelukken hebben wij zelfs niet in de ochtendspits of de avondspits."

Er komen ook meldingen van ongelukken door gladheid uit onder meer Enschede, de omgeving van Emmen en Deventer:

Gladheid zorgt voor ongelukken in oosten van het land

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl