NOS Voetbal

Ten Hag houdt hoop op prijs: Manchester United eenvoudig langs Wigan in FA Cup

Man United en Ten Hag beginnen jaar goed met bekerzege op Wigan

Manchester United heeft zich zonder veel problemen geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Op bezoek bij Wigan Athletic, dat twee divisies lager acteert en in de League One een bescheiden rol speelt, was de verliezend finalist van vorig seizoen met 2-0 te sterk.

Voor de ploeg van manager Erik ten Hag lijkt het befaamde bekertoernooi nog de enige weg om een succes te boeken. In de competitie is de top vier - en dus een Champions League-ticket - zo goed als uit zicht voor de nummer acht van de Premier League, terwijl prolongatie van de League Cup er na de vroegtijdige uitschakeling er niet meer in zit. Ook de Champions League eindigde met de vierde plaats in de poule in een domper.

Schrik

Ten Hag zal dan ook geschrokken zijn van het ongeconcentreerde begin van zijn manschappen, Andre Onana uitgezonderd. De Kameroense doelman, die zaterdag na de topper tegen Tottenham Hotspur in allerijl afreist naar de Afrika Cup, voorkwam een snelle achterstand door zich voor de inzet van dichtbij van Thelo Aasgaard te werpen.

Bekijk hier de reactie van Ten Hag na afloop van het duel:

Ten Hag wilde Wigan niet onderschatten: 'Wedstrijd van hun leven'

Maar daarna namen de gasten het heft toch in handen. Dat leidde tot kansen voor Marcus Rashford en Scott McTominay en halverwege de eerste helft ook tot de 0-1. Rashford legde terug op Diogo Dalot, die met een beheerst schot de verre hoek vond.

Met name Rasmus Hojlund miste nog enkele prachtkansen om de voorsprong op te voeren, terwijl Alejandro Garnacho een geweldige knal vol op de lat zag eindigen. En dus bleef de schade voor Wigan, dat maar liefst zeventien schoten van United te verwerken kreeg, beperkt tot één tegentreffer.

Finesse

Na rust duurde het een kwartier voordat de 0-2 lonkte, maar doelman Sam Tickle ging op tijd gestrekt naar de hoek bij de schuiver van Kobbie Mainoo. De tweede treffer kwam er alsnog toen Bruno Fernandes zijn voet liet staan en Liam Shaw die aantikte. Strafschop besliste scheidsrechter Anthony Taylor ietwat makkelijk. Fernandes zelf voltrok het vonnis.

United-manager Erik ten Hag had een zorgeloze avond in Wigan

Daarmee was het pleit wel beslecht, want Wigan probeerde er wel af en toe uit te breken, maar miste de finesse om het de gasten echt moeilijk te maken.

In de volgende ronde moet Manchester United het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Newport County en Eastleigh, twee kleinere clubs in het Engelse voetbal. Een heel wat eenvoudiger klus dan de Tottenham Hotspur en bekerhouder Manchester City te wachten staat; zij hebben elkaar geloot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl