NOS Voetbal

Inter boekt benauwde zege op Hellas en houdt daarmee Juventus op afstand

Koploper Inter heeft in de Serie A na een hectische slotfase op de valreep van Hellas Verona gewonnen: 2-1. Daarmee houden de Milanezen achtervolger Juventus op afstand.

Hellas begon aardig en rook via voormalig Groningen-speler Tomas Suslov aan de 0-1. Inter sloeg bij zijn eerste kans na een kwartier wel toe; Marcus Thuram en Henrik Mchitarjan waren sterk in de duels, de laatste vond Lautaro Martínez en die rondde af.

Martínez is uitstekend op schot dit seizoen. De Argentijn staat met zijn zeventien goals moederziel alleen bovenaan de topscorerlijst in de Serie A.

Late ontsnapping

Maar Inter, waar Denzel Dumfries gewisseld werd, drukte niet door en de gasten profiteerden. Invaller Thomas Henry stond koud in het veld en via z'n knie vloog een voorzet van Ondrej Duda binnen.

Inter kreeg weer haast en kwam op 2-1 in de extra tijd door Davide Frattesi (90+4). Hellas gaf niet op en Henry kreeg dé kans op de 2-2, maar zijn penalty (op advies van de VAR) belandde op de paal.

Nummer twee Juventus komt morgen in actie, uit tegen Salernitana. Dan kan de ploeg uit Turijn het gat met Inter terugbrengen naar twee punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl