NOS Sport

Roeibondscoach maakt beoogde olympische ploeg bekend, waar veel van verwacht wordt

Bondscoach Eelco Meenhorst heeft de beoogde roeiselectie voor de Olympische Spelen van dit jaar bekendgemaakt. De samenstelling van de boten die wereldkampioen werden, is ongewijzigd. Dat waren de skiff, de tweezonder en de vierzonder bij de vrouwen en de dubbeltwee en de dubbelvier bij de mannen.

In totaal hebben 33 roeiers, negentien mannen en veertien vrouwen, een plek bemachtigd in een reeds gekwalificeerde boot. Van de selectie wordt veel verwacht: Nederland veroverde afgelopen zomer op de WK in Belgrado liefst zes keer goud en drie keer zilver.

Guillaume Krommenhoek en Niki van Sprang hebben een plekje weten te bemachtigen in de tweezonder, al heeft die boot zich nog niet geplaatst voor de Spelen. Dat laatste ticket is in mei te verdienen tijdens het kwalificatietoernooi in het Zwitserse Luzern.

Bekijk hieronder de toelichting van bondscoach Meenhorst en een interview met Florijn, over de 'Gouden Riem' die zij gaat ontvangen:

Bondscoach Meenhorst wil vooral voortborduren op het WK-succes uit Belgrado. "Het is in de basis hetzelfde gebleven. Waar nog kansen liggen, hebben we geprobeerd de boten te versterken."

Een opvallende naam in de vierzonder is die van de 23-jarige Eli Brouwer. Hij werd pas in oktober van het talententeam naar de hoofdploeg overgeheveld.

Twee parasporters

De Nederlandse roeiploeg herbergt twee parasporters. Corné de Koning en Esther van der Loos nemen aan de Spelen deel in de gemixte dubbeltwee.

In aanloop naar de Spelen worden er twee wereldbekerwedstrijden afgewerkt en drie trainingskampen gehouden. Ook wordt er nog geoefend op de olympische baan in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl