Wekdienst 28/12
NOS Nieuws

Wekdienst 28/12: Start vuurwerkverkoop • Schaatsers beginnen aan NK afstanden

Goedemorgen! In het hele land mag er vanaf vandaag vuurwerk worden verkocht en in Heerenveen beginnen de schaatsers aan de NK afstanden.

Eerst het weer: veel bewolking, af en toe wat zon en vooral later op de dag ook een enkele bui. Stevige zuidwestenwind en zacht met maximaal 10 of 11 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier lees je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de ochtend wordt de hoogste waterstand verwacht in de Rijn bij Lobith, waar de rivier Nederland binnen stroomt. Vervolgens wordt op meerdere plekken de hoogwaterpiek verwacht, bijvoorbeeld langs de IJssel in Deventer.
  • In het hele land mag er vanaf vandaag vuurwerk worden verkocht. De verkoop duurt tot 30 december; er is dit jaar één verkoopdag minder dan normaal, omdat Oudejaarsdag op een zondag valt.
  • In Heerenveen beginnen de schaatsers aan de NK afstanden. Het is voor sommigen nu al hét toernooi om het seizoen nog te redden: op de NK zijn startbewijzen te verdienen voor alle grote kampioenschappen van dit seizoen. De NK afstanden zijn live te volgen op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 2 (vanaf 18.20 uur) en NPO 3 (vanaf 19.50 uur).

Wat heb je gemist?

De Verenigde Staten hebben voor nog eens 250 miljoen dollar aan wapens en uitrusting aan Oekraïne gegeven. Mogelijk gaat het om de laatste financiële steun aan het door oorlog getroffen land.

De steun bestaat onder meer uit grote hoeveelheden raketten en munitie voor verschillende defensie- en aanvalssystemen. De Amerikaanse president Biden heeft het Congres om toestemming gevraagd voor nog eens 61 miljard dollar aan steun aan Oekraïne, maar de Republikeinen verzetten zich hiertegen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Nederland is in de ban van hoogwater; op sommige plekken zijn dieren ingesloten en worden er voorzorgsmaatregelen genomen, mocht het water over de kade komen.

Van Zuid naar Noord: overal in Nederland staat het water hoog

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl