Cade Cunningham ziet de bui halverwege de wedstrijd al hangen

Detroit Pistons vestigt NBA-record met 27ste nederlaag op rij: 'Verkoop het team!'

De basketballers van Detroit Pistons hebben NBA-geschiedenis geschreven: ze incasseerden thuis tegen Brooklyn Nets hun 27ste achtereenvolgende nederlaag van het seizoen. Nooit eerder verloor een ploeg in de NBA binnen één seizoen zoveel wedstrijden op rij.

De Pistons deelden het bestaande negatieve record van 26 nederlagen sinds zondag met Cleveland Cavaliers en Philadelphia 76'ers. Maar de ellende in Detroit werd nog groter na een 118-112 verlies tegen de Nets. Tijdens de laatste minuten van de wedstrijd scandeerden de fans in de Little Caesars Arena: "Verkoop het team! Verkoop het team!"

De wedstrijd begon nog enigszins hoopvol: Detroit kwam in het eerste kwart op een voorsprong van veertien punten, tot voorzichtig enthousiasme van het thuispubliek, en boog in het laatste kwart een achterstand om. Maar daarna liepen de Nets met een reeks van zeventien punten toch weer weg.

Coach van het jaar

Coach Monty Williams - in 2022 als trainer van Phoenix Suns nog uitgeroepen tot NBA-coach van het jaar - trok na afloop het boetekleed aan: "Niemand wil dat zoiets aan je blijft kleven. Ik ben hier dit seizoen gekomen om dingen te veranderen. Het ligt waarschijnlijk meer aan mij dan aan ieder ander. De spelers geven iedere keer weer alles."

Pistons-coach Monty Williams heeft weleens betere tijden gekend

Williams maakte dit jaar de overstap naar de Pistons en tekende een zesjarig contract à 78,5 miljoen dollar, waarmee hij momenteel de bestbetaalde coach in de NBA is. Nadat Detroit de eerste wedstrijd van het seizoen nipt had verloren, leverden de tweede en derde wedstrijd een zege op. Maar daarna was het gedaan met de pret.

Gifbeker bereikt bodem

De gifbeker van de drievoudig NBA-kampioen is vermoedelijk nog niet leeg, want er is nog één treurigmakend record dat de Pistons kunnen breken: Philadelphia 76'ers verloor ooit 28 wedstrijden op rij, maar wel verdeeld over twee seizoenen, 2014/2015 en 2015/2016.

Donderdag speelt Detroit Pistons, uiteraard de hekkensluiter in de Eastern Conference, zijn volgende wedstrijd, uitgerekend tegen koploper Boston Celtics. Gaat die wedstrijd verloren, dan evenaren de Pistons dat absolute record.

Cade Cunningham, tegen de Nets goed voor 41 punten, probeert de moed er in de tussentijd in te houden: "We moeten het schip niet verlaten en bij elkaar blijven. Het makkelijkste is nu om afstand te nemen, maar we moeten samen blijven en elkaar blijven steunen."