Isaiah Stewart van de Detroit Pistons.
NOS Sport

Pistons evenaren negatief NBA-record, blessure Wembanyama door ballenjongen

Detroit Pistons heeft in de NBA voor de 26ste keer achter elkaar niet kunnen winnen. Met de 126-115 nederlaag uit bij Brooklyn Nets evenaart Detroit het record aantal opvolgende nederlagen in één seizoen, dat het nu deelt met Cleveland Cavaliers en Philadelphia 76ers.

Cleveland en Philadelphia deden dat in respectievelijk het seizoen 2010/2011 en 2013/2014. De langste serie nederlagen ooit is in bezit van Philadelphia dat in het seizoen 2014/2015 de laatste tien wedstrijden verloor en het seizoen erop ook nog eens de eerste achttien, in totaal dus 28 keer op rij.

Halverwege het derde kwart leidde Detroit nog met 77-75, maar op de 20-6 run van Brooklyn in de resterende zes minuten van dat kwart hadden de Pistons geen antwoord meer. De Pistons wonnen nog wel het vierde kwart, alleen was het leed toen wederom al geleden.

'Flink tegen gezeten'

"Het heeft ons dit seizoen een paar keer flink tegen gezeten", probeerde coach Monty Williams na afloop de slechte periode van zijn team te verklaren. "Maar zo kijk ik er niet naar. Dit kan gebeuren. Natuurlijk voelt iedereen zich er slecht bij. Dat is menselijk. Toch ben ik onder de indruk hoe mijn jongens er elke dag weer staan. Geloof, me ze willen geen onderdeel zijn van zo'n negatieve serie. Niemand wil dat."

Detroit Pistons is drievoudig NBA-kampioen. Het won de titel in 1989 en 1990, voordat de Chicago Bulls van Michael Jordan in negentiger jaren aan hun heerschappij over de NBA begonnen. In 2005 kwam daar nog een derde titel bij, maar de laatste veertien seizoenen heeft de club uit de Amerikaanse auto-industriestad nog maar twee keer de play-offs gehaald.

Detroit heeft nu 27 nederlagen en pas twee zeges. Tweede kerstdag mag het thuis tegen Brooklyn de 27ste nederlaag op rij proberen te voorkomen.

Blessure Wembanyama door ballenjongen

San Antonio heeft zonder Victor Wembanyama een kansloze 144-119 nederlaag geleden tegen Dallas Mavericks. Het pas 19-jarige Franse supertalent haakte vlak voor de wedstrijd af met een enkelblessure, omdat hij op de voet van een ballenjongen ging staan.

Wembanyama liet zijn rechter enkel nog wel intapen en wilde zelf graag spelen, maar zijn coach Gregg Popovich hield de eerstejaars NBA-prof uit voorzorg aan de kant. De Fransman miste al eerder dit seizoen twee duels met een lichte blessure aan dezelfde enkel.

Victor Wembanyama van de San Antonio Spurs

"Was het een play-offwedstrijd geweest, dan had ik hem wel laten spelen", verklaarde Popovich. "Victor was niet blij met het besluit, maar we zijn toch liever voorzichtig met hem."

Het was alweer de 24ste nederlaag dit seizoen van de Spurs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl