NOS Nieuws

Wekdienst 24/12: Opbrengst Serious Request bekend • Top 2000 van start

Goedemorgen! Op de dag voor Kerstmis wordt traditioneel de eindstand van 3FM Serious Request bekendgemaakt. En om middernacht gaat op NPO Radio 2 de Top 2000 van start.

Eerst het weer: het is tamelijk bewolkt met van tijd tot tijd regen. De zuidwestenwind waait stevig door en het wordt 12 of 13 graden. Eerste kerstdag is het ook bewolkt en regenachtig bij een graad of 12. Tweede kerstdag blijft het nagenoeg droog, het wordt maximaal 9 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier lees je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Bethlehem zal Kerstmis er dit jaar anders uitzien dan anders. Normaal is het hier met kerst groot feest met kerkdiensten, versiering en vuurwerk, maar door de oorlog in Gaza hebben alle kerken de vieringen afgelast. In Amsterdam is er vanavond een vredesactie op het Spui.
  • 3FM Serious Request maakt de opbrengst bekend van de jaarlijkse actie, dit jaar voor onderzoek naar de ziekte ALS. De finale met het eindbedrag is te zien om 19.40 uur op NPO 3. Het Glazen Huis staat dit jaar in Nijmegen.
  • En om middernacht gaat op NPO Radio 2 de Top 2000 van start, met als eerste nummer New York Minute van Don Henley.

Wat heb je gemist?

De Duitse autoriteiten hebben aanwijzingen over een mogelijk aanslagplan op de Dom van Keulen, schrijven Duitse media. Om die reden is de beveiliging van de wereldberoemde kathedraal opgeschroefd.

Alle bezoekers worden bij binnenkomst gecontroleerd. Dagjesmensen en bezoekers van de kerstnachtmis wordt gevraagd om geen tassen mee te nemen en op tijd te komen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Wat weet jij van 2023? Beantwoord achttien vragen en zie hoeveel je écht hebt meegekregen van grote nieuwsgebeurtenissen en TikTok-trends.

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl