AC Milan viert de openingsgoal

Milan pakt op valreep punt bij hekkensluiter Salernitana, geen hoofdrol Reijnders

AC Milan heeft in de Serie A punten laten liggen bij hekkensluiter Salernitana, waar een nederlaag ternauwernood voorkomen werd. Invaller Luka Jovic tekende in de slotminuut voor de gelijkmaker: 2-2.

Door het puntenverlies dreigt Milan, de nummer drie van Italië, verder achterop te raken in de Italiaanse titelrace. Koploper Internazionale treft zaterdag Lecce en nummer twee Juventus gaat op bezoek bij Frosinone.

Stand Serie A

De bezoekers uit Milaan leken in Campanië een gemakkelijke avond te krijgen toen Fikayo Tomori na een kwartier in de flipperkast op de goede knop drukte. Milan nam het daarna iets te licht en kreeg nog voor rust de 1-1 om de oren. De Argentijn Federico Fazio klom bij een hoekschop hoog en kopte hard raak.

Geen hoofdrol Reijnders

Milan zette aan, maar doelman Benoît Costil keerde een schot van Ruben Loftus-Cheek en aan de andere kant verraste Antonio Candreva Milan-keeper Mike Maignan na een counter in de korte hoek. Milan had nog tijd, maar Jovic strandde op Costil.

In de laatste minuut vond de Serviër toch een gaatje. De thuisploeg eindigde het duel met tien man door een late rode kaart voor Vincenzo Fiorillo.

Na zijn prachtige tweede Serie A-goal van afgelopen zondag tegen Monza speelde Tijjani Reijnders dit keer geen hoofdrol bij Milan. De Oranje-international stond voor de zeventiende keer dit seizoen in zeventien competitiewedstrijden in de basis.