Tijjani Reijnders

Reijnders helpt Milan met slalomgoal op weg tegen Monza, Inter vier punten los

Met een heerlijk doelpunt na drie minuten heeft Tijjani Reijnders AC Milan goed op weg geholpen bij een 3-0 zege op Monza. In eigen huis had Milan het niet makkelijk, maar boekte wel de tiende zege van het seizoen in de Serie A.

Veel mooier dan de vroege treffer van Reijnders werd het niet op de Italiaanse voormiddag. De Nederlander dribbelde met handige bewegingen langs meerdere verdedigers en rondde af met een puntertje door de benen van keeper Michele Di Gregorio. Het was Reijnders' eerste treffer in San Siro en zijn tweede treffer in de Serie A.

Koploper Inter vier punten los

Koploper Internazionale nam met een 2-0 zege op Lazio vier punten afstand van Juventus. Dat moest in Genoa vrijdag in een 1-1 gelijkspel berusten.

"Het is natuurlijk een eer om hier te kunnen spelen en het is erg leuk om in San Siro te kunnen scoren", zei Reijnders na de wedstrijd.

Hij heeft er vertrouwen in dat zijn team nog mee kan doen om de titel. "We moeten er altijd in blijven geloven. We zijn absoluut nog niet klaar. Het seizoen is halverwege nu en we moeten ervoor blijven vechten. Vandaag was een goede start."

De 2-0 kwam op naam van een debutant die als invaller het veld in kwam. Na 24 minuten moest verdediger Tommaso Bodega met een blessure van het veld. De piepjonge Jan-Carlo Simic werd door Milan-coach Stefano Piolo aangewezen als vervanger.

'Nieuwe' Simic

De 18-jarige Simic was zestien minuten later eindstation na een goede aanval, waarin Reijnders de verdediging met een pass uit elkaar trok en Rafa Leão de assist leverde voor de jonge in Duitsland geboren Serviër.

De naam van de doelpuntenmaker werd minutenlang gescandeerd in San Siro, waar ze de naam Simic maar al te goed kennen. Met de Kroaat Dario Simic, overigens geen familie van de jonge Jan-Carlo, in de verdediging won Milan onder meer de Champions League in 2003 en 2007.

Een kwartier voor tijd zette een andere invaller de eindstand op het scorebord. Noah Okafor rondde af op aangeven van Olivier Giroud na opnieuw goed voorbereidend werk van Reijnders, die de Franse spits met een stiftje tussen twee verdedigers door aanspeelde.

Lazio-Inter

De wedstrijd Lazio-Inter (0-2) in Stadio Olimpico in Rome zat lange tijd op slot. Pas na een klein halfuur was er een eerste kans, die door Ciro Immobile (kopbal naast) werd gemist. Ook Inters eerste kans, voor Marcus Thuram, vloog er niet in.

Inter-spits Lautaro Martínez brak de wedstrijd open door na een foutieve terugspeelbal van Adam Marusic Lazio-doelman Ivan Provedel te omspelen. Nicolo Rovella stuitte vlak na rust nog op Inter-keeper Yann Sommer.

In de fase daarna schiep Lazio nog een paar mogelijkheden. Inter deed een extra ketting op de deur en besliste het duel via Thuram uit een snelle counter.

Bologna won zondag met 2-0 van AS Roma. Joshua Zirkzee scoorde niet, maar werd in Studio Voetbal wel geprezen door Pierre van Hooijdonk:

Van Hooijdonk vindt Zirkzee klaar voor Oranje: 'Een geweldenaar'