Sjoerd Hoogendoorn in actie voor VIVES
NOS Sport

Oud-international Hoogendoorn terug in eredivisie: 'Wil graag steentje bijdragen'

Voormalig volleybalinternational Sjoerd Hoogendoorn keert terug in de eredivisie. De 32-jarige diagonaalspeler tekent een contract tot het eind van het seizoen bij PDK Huizen.

Vooral de ambitie van de club sprak Hoogendoorn aan. "Ze willen stappen maken, de top bestormen. Ze willen ook Europees gaan spelen. Dat zou niet alleen voor de club zelf goed zijn, maar ook voor het hele Nederlandse volleybal. En als ik ook maar een heel klein steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van de eredivisie, doe ik dat heel graag."

Focus op studie

Hoogendoorn deed 2,5 jaar geleden bewust een stapje terug. Hij vertrok bij eredivisionist Draisma Dynamo, omdat hij zich ging focussen op zijn studie geneeskunde, en ging bij VIVES spelen. Met de club uit IJsselstein promoveerde hij van de eerste divisie naar de topdivisie, één niveau lager dan de eredivisie.

En nu staat de 55-voudig international, die hoopt met zijn opleiding anesthesioloog of huisarts te worden, dus voor zijn rentree in de eredivisie. "Ik ga het laatste jaar van de opleiding in en daarin heb ik wat meer vrije tijd. Dus ik kan weer vaker trainen."

2011: Sjoerd Hoogendoorn in Oranje

Toch was Hoogendoorn niet zelf actief op zoek gegaan naar een club. PDK Huizen, dat de voorlaatste plaats in de eredivisie bezet, was echter na het vertrek van Relya Speller hard op zoek naar een diagonaalspeler en kwam uit bij Hoogendoorn.

'Kan het niveau nog aan'

De Nieuwegeiner was al snel enthousiast. "Ik wilde wel graag een keer meetrainen voordat ik een keuze maakte en dat voelde heel goed. Ik kreeg er energie van en ik merkte dat ik het niveau nog wel aankon."

Daarna ging het snel, want PDK Huizen wilde graag dat Hoogendoorn al bij de eerstvolgende bekerwedstrijd van komende zaterdag inzetbaar zou zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl