NOS Voetbal

Feyenoord wéér tegen AS Roma, Ajax loot FK Bodø/Glimt in Conference League

Feyenoord speelt in de tussenronde van de Europa League tegen AS Roma. Op 15 februari speelt Feyenoord thuis in de eigen Kuip. Een week later volgt de return in Italië.

Ajax treft FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. De Amsterdammers spelen eerst thuis en dan uit.

Weer naar Rome

Het is het derde seizoen op rij dat Feyenoord AS Roma tegenkomt. Twee jaar geleden troffen de ploegen elkaar in de finale van de Conference League. Vorig seizoen speelde Feyenoord tegen Roma in de kwartfinales van de Europa League.

AS Roma trok in beide gevallen aan het langste eind. Dit seizoen hebben de Romeinen van trainer José Mourinho het moeilijk. In de Serie A staat Roma zevende en in de Europa League werd de ploeg tweede achter Slavia Praag.

Feyenoord eindigde in Champions League-groep E op de derde plaats, achter Atlético en Lazio en voor Celtic. Daarmee belandden de Rotterdammers in de tussenronde van de Europa League.

Van tevoren was duidelijk dat één van de clubs die als tweede eindigden in hun Europa League-groep de tegenstander zou zijn. De winnaars van de Europa League-poules slaan de tussenronde over.

PSV lootte eerder Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League.

Ajax naar Noorwegen

Ajax kwam niet verder kwam dan de derde plaats in Europa League-groep B, waarin ook Brighton, Marseille en AEK Athene zaten.

Zodoende wachtte de ploeg van John van 't Schip een tweeluik in de tussenronde van de Conference League, tegen één van de clubs die als tweede eindigden in hun groep in datzelfde toernooi.

Tegenstander werd dus FK Bodø/Glimt. De Noren pakten onlangs de landstitel, met negen punten voorsprong op de concurrentie. De ploeg van Kjetil Knutsen werd tweede in de Conference League, achter Club Brugge en voor Besiktas en Lugano.

De tussenronde van de Conference League wordt afgewerkt op 15 en 22 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl