Marco van Ginkel
NOS Voetbal

Enorme afgang Vitesse: 'Laten zien dat we terecht onderaan staan'

"Elk punt is belangrijk voor Vitesse", benadrukt interim-trainer Edward Sturing na de zeperd bij Almere City (5-0) nog maar eens. Maar juist aan punten ontbreekt het bij de Arnhemse club, die in crisis en als hekkensluiter de winterstop ingaat.

"We hebben vandaag laten zien dat we terecht staan waar we staan", aldus Sturing.

De Arnhemmers boekten vorige week nog een bemoedigende 2-0 zege boekte op Heracles, maar zakte zondag opnieuw diep door het ijs. Het doet pijn bij Sturing, vijf weken geleden ingesprongen als opvolger van de opgestapte Philip Cocu,

Vitesse-coach Sturing: 'Laten zien dat we terecht onderaan staan'

In zijn zevende periode als (interim-)trainer van Vitesse hoopte Sturing voor de winterstop stappen te zetten met Vitesse. Hij bracht energie, maar punten leverde dat nauwelijks op. "Thuis tegen Heracles zie je daar iets van terug. Maar vandaag bleef daar helemaal niets van over."

Met vrijwel dezelfde spelers ging Vitesse na die opsteker in Arnhem nu stevig onderuit in Almere. "Je ziet dan hoe kwetsbaar het is", baalt Sturing. Vitesse ontbeert de wil om te winnen volgens Sturing. "Almere ging er echt vol voor. Als je dan weet in welke situatie Vitesse zit, mis ik dat wel bij onze groep."

Sturing twijfelt over toekomst

Niet alleen op de ranglijst is de situatie van de Arnhemmers beroerd. Ook buiten het veld staat de club er slecht voor. De overname van de beoogde nieuwe eigenaar Coley Parry werd een langslepende soap en nog altijd niet goedgekeurd.

Volgens Sturing kunnen die problemen niet los zien van elkaar worden gezien. Hij noemt de overnameperikelen "een groot probleem".

"Hoe dat verder gaat? Ik bemoei me daar verder niet mee want ik ben met dit bezig", wijst hij op het sportieve aspect. "Maar het gaat natuurlijk aan twee kanten niet goed."

Bekijk de samenvatting van Almere City - Vitesse

Voor Sturing lag de focus de afgelopen weken op de wedstrijden. Na drie nederlagen en een overwinning twijfelt zelfs clubicoon Sturing over zijn toekomst bij Vitesse.

"Daar gaan we deze week over zitten", dubt de 60-jarige trainer. "Ik moet er ook nog rustig over nadenken. Zo hebben we dat ook afgesproken, na de wedstrijden gaan we met elkaar zitten en het erover hebben."

In gesprek met supporters

Direct na de wedstrijd feliciteerde Sturing de trainer van Almere City. Zijn spelers stonden verslagen op het veld, zochten de kleedkamer op of meldden zich bij het uitvak. Onder meer doelman Eloy Room en aanvoerder Marco van Ginkel gingen de confrontatie aan met de teleurgestelde fans.

"Die supporters zijn er elke uitwedstrijd, ook nu weer een vol uitvak", aldus Van Ginkel. "In zo'n belangrijke wedstrijd onderin wil je resultaat halen en dan geven wij niet wat zij verdienen."

Van Ginkel in gesprek met Vitesse-fans: 'Wij geven niet wat zij verdienen'

Zo'n gesprek met teleurgestelde supporters "hoort er af en toe bij", vindt Van Ginkel, kind van de club. "Zij zijn hier helemaal naartoe gereisd en verwachten iets van ons. En dan laten wij zo'n dramatische, teleurstellende wedstrijd zien. Dan verdienen zij het ook om in gesprek te gaan."

Voor de stand op de ranglijst kijkt hij bij het ingaan van de winterstop niet weg: "Je staat waar je staat. Nu krijgen we nog een bekerwedstrijd en dan even de koppies leegmaken. In januari moeten we uit een ander vaatje gaan tappen, anders wordt het heel lastig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl