NOS Voetbal

Met Brobbey, maar zonder Bergwijn moet Ajax winnen van AEK: 'Hoeven niet te rekenen'

Blessures teisteren Ajax, Hato wordt jongste Europese aanvoerder ooit

Zonder de geblesseerde Steven Bergwijn en de geschorste Steven Berghuis treedt Ajax donderdag aan tegen AEK Athene. In eigen huis gaan de Amsterdammers op jacht naar hun eerste zege in de Europa League van dit seizoen.

Het goede nieuws voor de Amsterdammers is dat Brian Brobbey wel gewoon mee kan spelen.

Ajax moet winnen

Ajax staat na vijf wedstrijden laatste in de poule met slechts twee punten. Een zege op AEK zou ervoor zorgen dat de Amsterdammers in ieder geval door mogen naar de Conference League.

De opdracht zoals trainer John van 't Schip hem kort en bondig verwoordt op een persconferentie, is simpel: "We hoeven niet te rekenen of naar andere wedstrijden te kijken. We weten dat maar een ding ons verder gaat helpen, en dat is winnen."

Brian Brobbey

Van 't Schip ziet dat Ajax zich ontwikkelt, en weet dat er tijd nodig is om alles op de rit te krijgen. "Als je kijkt naar hoe we zes weken geleden begonnen en waar we nu staan en hoe we nu voetballen, denk ik dat we daarin goede stappen hebben gemaakt. Maar je weet dat het niet heel snel gaat. Normaal gesproken heb je een voorbereiding en een aanloop, maar dat hebben we niet gehad."

"Je stapt midden in het seizoen in en dan moet je de jongens zo snel mogelijk bereiken, dat pakken ze goed op."

Naar elkaar toe gegroeid

Verdediger Devyne Rensch merkt dat de sfeer in het team de afgelopen weken verbeterd is. "We zijn als team naar elkaar toe gegroeid, waardoor iedereen meer voor elkaar werkt. We zijn meer op elkaar ingespeeld."

"Qua spel gaan we er ook op vooruit. Natuurlijk zijn er dingetjes die nog veel beter moeten. Maar ik geloof erin dat dit gaat gebeuren."

Devyne Rench in actie tegen Sparta

Van 't Schip, die de laatste twee wedstrijden van het jaar afwezig is vanwege de bruiloft van zijn zoon, wil het restant van het jaar gebruiken om weer op de radar van de concurrenten te komen. "Winnen is belangrijk en de manier waarop ook. We wilden zo snel mogelijk klimmen op de ranglijst en de druk op de clubs die boven ons staan opvoeren. Als we dat bewerkstelligen (in de competitie), denken de tegenstanders: Ajax komt er toch aan."

Voor morgen is het devies volgens Rensch simpeler. "We weten dat we moeten winnen, dat is het belangrijkste. Mét goed voetbal, maar als dat niet lukt, dan moeten we maar winnen met wat minder goed voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl