Ronald Koeman tijdens een training van Oranje
NOS VoetbalAangepast

Oranje slaat tijdens EK voetbal basiskamp op in Wolfsburg

Het Nederlands elftal zal tijdens het EK voetbal van komende zomer verblijven in Wolfsburg. Oranje zal opereren vanuit het Ritz-Carlton Hotel en traint in het AOK Stadion, de thuishaven van het vrouwenelftal en het onder 19-team van VfL Wolfsburg.

Oranje zou het basiskamp eerst opslaan in München, maar omdat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman in Hamburg, Berlijn en Leipzig zijn groepswedstrijden speelt, is er gekozen voor Wolfsburg. De Noord-Duitse stad ligt centraal tussen de drie plaatsen.

"De combinatie van het hotel en de trainingsfaciliteiten sluit perfect aan bij onze wensen", aldus Koeman.

"Omdat we gebruik kunnen maken van de accommodatie van VfL Wolfsburg hebben we de beschikking over een trainingscentrum dat aan alle moderne eisen voldoet. Tijdens een toernooi zit je vijf weken op elkaars lip, dan is de onderlinge sfeer erg belangrijk. Een goed hotel helpt daarbij."

Het AOK Stadion, waar Oranje zal gaan trainen tijdens het EK

Het Nederlands elftal speelt op 16 juni in Hamburg tegen de winnaar van play-off-route A, op 21 juni in Leipzig tegen Frankrijk en op 25 juni in Berlijn tegen Oostenrijk.

Oefenduels

Voor het EK oefent Oranje nog tegen Schotland en Duitsland. De wedstrijd tegen de Schotten staat op de planning voor 22 maart, waar het duel gespeeld wordt en op welk tijdstip is nog niet duidelijk.

Vier dagen later, op 26 maart, speelt de ploeg van Koeman de oefeninterland tegen Duitsland. Die wedstrijd wordt om 20.45 uur gespeeld in het Waldstadion in Frankfurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl