Auto te water in Delft
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Identiteit bekend van doden in water Delft na crash auto

De bestuurder die afgelopen zondag om het leven kwam toen zijn auto in een kanaal in Delft belandde, was een 37-jarige man uit Dordrecht, meldt de politie.

De twee dodelijke slachtoffers die later die dag in het water werden gevonden, waren een 29-jarige vrouw met de Colombiaanse nationaliteit en een 28-jarige vrouw met de Venezolaanse nationaliteit. Uit onderzoek is gebleken dat zij ook inzittenden waren.

Het ongeluk gebeurde iets voor 05.00 uur op de Oostpoortweg. De wagen kwam door nog onbekende oorzaak in het water terecht. Een passagier wist op eigen kracht uit de auto te klimmen. Duikers van de brandweer bevrijdden de bestuurder uit de wagen.

Beide mannen werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar de bestuurder later overleed. Inmiddels is bekend dat de andere gewonde inzittende 38 jaar is en de Hongaarse nationaliteit heeft. Hij ligt nog in het ziekenhuis en wordt nog gehoord, zegt de politie.

Al eerder gezocht naar meer slachtoffers

Vlak na het ongeluk bestond al het vermoeden dat er mogelijk nog meer mensen in het voertuig hadden gezeten. Een groot gebied werd toen doorzocht, maar er werd niemand gevonden. Later op de dag werd opnieuw in het water gezocht. Tijdens deze nieuwe zoektocht werden tientallen meters verder de lichamen van de twee vrouwen gevonden.

De toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht. De auto is uit het water gehaald en meegenomen voor onderzoek, meldt Omroep West. De politie vraagt mensen die meer weten over het ongeluk of camerabeelden hebben zich te melden.

Advertentie via Ster.nl