Auto te water in Delft
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Drie doden nadat auto in kanaal in Delft belandde

In een kanaal in Delft zijn aan het eind van de ochtend de lichamen van twee vrouwen uit het water gehaald. De slachtoffers zijn gevonden in de omgeving van de plek waar eerder vanochtend een auto in het water belandde. De bestuurder kwam daarbij om het leven. Een passagier raakte zwaargewond.

De lichamen lagen in het water tussen de Oostsingel en de Oostpoort. Of de twee vrouwen ook in de auto zaten, wordt volgens de politie nog onderzocht.

Het ongeluk gebeurde iets voor 05.00 uur op de Oostpoortweg. De wagen kwam door nog onbekende oorzaak in het water terecht. Een passagier wist op eigen kracht uit de auto te klimmen. Duikers van de brandweer haalden de bestuurder uit het water.

Beide mannen werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar de bestuurder later overleed. Wie de twee mannen en de twee vrouwen zijn, is nog niet bekend.

Al eerder gezocht naar meer slachtoffers

Vlak na het ongeluk bestond al het vermoeden dat er mogelijk nog meer mensen in het voertuig hadden gezeten. Een groot gebied werd toen doorzocht, maar werd er niemand gevonden.

Later op de dag werd er opnieuw in het water gezocht na een melding over een persoon in het water. Tijdens deze nieuwe zoektocht zijn de lichamen van de twee vrouwen gevonden, meldt Omroep West.

De toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht. De politie vraagt mensen die meer weten over het ongeluk of camerabeelden hebben zich te melden.

Advertentie via Ster.nl