Giorgio Chiellini
NOS Voetbal

De imposante carrière van Chiellini, met tien landstitels en Europese titel, zit erop

De imposante carrière van Giorgio Chiellini zit erop. Dat heeft de 39-jarige Italiaanse verdediger dinsdag bekend gemaakt. Chiellini speelde de laatste anderhalf jaar in de Verenigde Staten, na een glansrijke periode van zeventien jaar bij Juventus.

Dat betekent dat de 117-voudig international volgend jaar niet meer terugkeert bij Los Angeles FC.

De Italiaan kan terugkijken op een geweldige carrière: met Juventus won de onverwoestbare linkspoot negen landstitels, vijf Italiaanse bekers en speelde in twee Champions League-finales.

Matthijs de Ligt bedankt Chiellini

In 2022 vertrok Chiellini naar de Verenigde Staten. Daar won de verdediger ook meteen de titel in de MLS. Met Italië werd Chiellini Europees kampioen in 2021.

Een opvallende prijs op zijn uitgebreide palmares is het winnen van de Serie B. Chiellini bleef zijn club trouw toen Juventus in 2006 werd teruggezet naar het tweede niveau vanwege het grootschalige omkoopschandaal Calciopoli.

Gebeten door Suárez

In zijn 23-jarige voetballoopbaan heeft Chiellini van alles meegemaakt. Maar de wedstrijd met Italië tegen Uruguay op het WK van 2014 zal hij nooit vergeten. Luis Suárez beet de verdediger in zijn schouder.

Chiellini werd gebeten door Suárez

Chiellini noemt zijn carrière op zijn sociale media 'de mooiste en meest intense reis' van zijn leven. "Jij bent mijn alles geweest. Met jou heb ik een uniek en onvergetelijk pad afgelegd. Maar nu is het tijd om nieuwe hoofdstukken te beginnen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en meer belangrijke en opwindende pagina's van het leven te schrijven."

Wat de Italiaan na 23 jaar profvoetbal gaat doen is nog niet duidelijk. Maar mogelijk valt Chiellini terug op zijn studie bedrijfskunde, die studie rondde hij in 2017 cum laude af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl