NEC boekt tweede uitzege in een week met overwinning bij PEC Zwolle

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - NEC

Van twee zeges uit dertien wedstrijden, naar twee overwinningen in één week. Nadat NEC afgelopen week in Alkmaar de 2-1 voorsprong van het in oktober gestaakte duel tegen AZ over de streep had getrokken, won de ploeg uit Nijmegen vandaag met 3-1 op bezoek bij PEC Zwolle.

Zowel PEC als NEC draaien dit seizoen mee in de middenmoot van de eredivisie. PEC, dat vorig seizoen promoveerde vanuit de Keuken Kampioen Divisie, won tot nu toe vijf wedstrijden, waaronder een overtuigende 0-5 zege vorige week in Volendam.

NEC won drie keer en speelde zes keer gelijk. Afgelopen week konden de Nijmegenaren voor het eerst sinds september weer drie punten bijschrijven, nadat de zege tegen AZ eindelijk een feit was geworden.

Het duel werd eind oktober gestaakt nadat Bas Dost onwel werd en in elkaar zakte. In de slotminuten verzaakte NEC woensdag niet en bleef de 2-1 op het bord staan.

Bekijk hier de stand in de eredivisie:

De stand in de eredivisie

Na een paar minuten dacht NEC al op voorsprong te komen, door een kopbal van Bram Nuytinck. Het feest ging echter niet door, omdat Elayis Tavsan in buitenspelpositie stond.

Vlak voor rust maakte Tavsan zelf alsnog de 0-1. Nadat een voorzet van richting werd veranderd, kon hij vrij binnenschieten in de rechterhoek. Zo ging NEC met een voorsprong de kleedkamer in.

Odysseus Velanas kopt de bal weg

Na rust gaf NEC ook meteen een cursus hoe 'wakker' uit de kleedkamer te komen. Na een mooie solo haalde Bart van Rooij na 22 seconden vanaf de rand van de zestien meter de trekker over en passeerde zo PEC-doelman Jasper Schendelaar.

Met nog iets meer dan een kwartier te gaan, maakte Younes Namli de aansluitingstreffer, waarna het thuispubliek nog eens vol achter hun ploeg ging staan. PEC kreeg nog enkele grote kansen op de gelijkmaker, maar het was Youri Baas die de wedstrijd in het slot gooide.