Casper Corbeau viert zijn overwinning
NOS Sport

Zwemmers Corbeau en Toussaint winnen Nederlands goud op EK in Roemenië

De Nederlandse zwemster Kira Toussaint heeft haar Europese titel kortebaan geprolongeerd op de 100 meter rugslag. Caspar Corbeau won ook goud, hij versloeg onder anderen Arno Kamminga op de 200 meter schoolslag.

Toussaint won gisteren al voor de derde keer op rij de Europese titel op de 50 meter rugslag. Vandaag was Medi Harris in het Roemeense Otopeni de te kloppen concurrent voor Toussaint. De Britse won al goud op de 200 meter.

De Amstelveense Toussaint nam echter meteen een duidelijke voorsprong. Haar sterke keerpunt hield haar voorop en ze hield het hoge tempo vol. Toussaint klopte haar concurrente op bijna een seconde: 55.88 om 56.81.

Bekijk hieronder de gouden races van Toussaint en Corbeau.

Corbeau en Kamminga kwamen later op de dag in actie op de 200 meter schoolslag. Ook Kamminga had al goud behaald deze week, op de 100 meter schoolslag.

Maar Corbeau was op de 200 meter al sneller in de de halve finales en nam ook nu meteen de leiding. Kamminga moet het vaak hebben van zijn sterke slot en bleef zo dicht mogelijk in de buurt, samen met de IJslandse Anton McKee.

'Blij dat ik podium kan delen'

Corbeau hield vol en won met een klein verschil de gouden medaille: 2.02.41. "Het was een goed uitgevoerde race", zei Corbeau na zijn wedstrijd. "Ik wilde mijn hand elke keer als eerste tegen de muur hebben. Ik ben erg blij met dit resultaat en blij dat ik het podium kan delen met Arno (Kamminga red.)."

Mckee werd tweede met 2.02.74 en Kamminga moest genoegen nemen met het brons: 2.03.32. "Ik zwom hier mijn beste wedstrijd in pakweg twee jaar. Ik gaf alles en heb super mooi met Caspar (Corbeau red.) geracet. Het was gaaf om hem goud te zien winnen, en ik pak mooi brons."

Op de 4 x 50 meter vrije slag greep Nederland met de vierde plek net naast het podium.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl