LeBron James in actie tijdens de NBA Cup
NOS Sport

NBA Cup krijgt met LeBron James gedroomde finalist

De nieuwe NBA Cup krijgt met LeBron James en Los Angeles Lakers de gedroomde finalist. De grote ster van het basketbal blonk met 30 gescoorde punten uit in de halve finale van de New Orleans Pelicans, die met 133-89 werd gewonnen. Het is voor de 38-jarige LeBron James mogelijk de laatste kans op een prijs.

Dat James in de herfst van zijn carrière is beland, bleek niet in de wedstrijd tegen de New Orleans Pelicans. De topscorer aller tijden wist ook nu weer makkelijk zijn punten te maken. In minder dan driekwart wedstrijd scoorde hij zijn 30 punten.

Bij alle vier zijn pogingen een driepunter te scoren, was hij trefzeker. Ook noteerde hij vijf rebounds en acht assists. Halverwege het derde kwart ging James naar de kant om rust te nemen.

Zonder James werd de finale daarna definitief veiliggesteld.

De Lakers nemen het zaterdag in die finale op tegen de Indiana Pacers, zij versloegen de Milwaukee Bucks met 128-119. Voor Indiana Pacers is dat een unieke kans op een prijs. De club werden nog nooit kampioen en de NBA Cup is de eerste kans op een prijs.

In die wedstrijd tegen de Milwaukee Bucks nam Tyrese Haliburton zijn ploeg bij de hand met 27 punten en 15 assist. Haliburton was trots op de overwinning van zijn team. "We spelen op de juiste manier en we shockeren de wereld op dit moment, dat zullen we blijven doen."

Eerste editie groot succes

De NBA Cup is een nieuw toernooi in Amerika en is tot nu toe een groot succes. Waar het grote publiek vaak wacht tot de play-offs beginnen en Amerikanen in deze tijd van het jaar vooral druk zijn met American football, trekt de grootste basketbalcompetitie van de wereld met deze NBA Cup alle aandacht naar zich toe

Kijkcijfers schoten in de duels die telden voor de NBA Cup met 20 tot 25 procent omhoog en ook stadionbezoeken waren nog nooit zo hoog in deze tijd van het jaar.

LeBron James in actie tijdens de halve finale van de NBA Cup

Voor de NBA-spelers is het nieuw opgezette toernooi ook interessant. De halve finales en de finale worden in Las Vegas gespeeld en elke speler van het winnende team krijgt een bonus van een half miljoen.

Dat zorgt ervoor dat de spelers er vol voor gaan, zei LeBron James al eerder. "Als je ons de kans geeft ergens voor te strijden en er een extra motivatie bij geeft, krijg je wat je nu ziet."

Gaat James na carrière aan de slag in Las Vegas?

Een uitblinkende James dus, die een finale mag gaan spelen in Las Vegas. "Een echte sportstad", als we LeBron James moeten geloven. Op de persconferentie voor de halve finale deed de bijna 39-jarige vedette zelfs plannen voor na zijn actieve carrière uit de doeken. "Ik kom hier later graag terug met een eigen club."

Er gaan al jaren geruchten dat er een nieuw team zal komen in de gokstad van Nevada. NBA-baas Adam Silver sprak afgelopen zomer nog over een mogelijk 31ste team in de stad.

Met winst van de allereerste NBA Cup op zaterdag kunnen LeBron James en Las Vegas alvast onlosmakelijk verbonden worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl