Aktiesport-winkel in Rotterdam bij het eerdere faillissement in 2016
NOS NieuwsAangepast

Sportwinkelketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

Sportwinkelketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter gaan dicht. De rechtbank van Amsterdam heeft het faillissement van moederbedrijf Sports Unlimited Retail uitgesproken. Het gaat bij de drie formules om 54 winkels in Nederland, waar 1100 mensen werken.

De sportartikelenwinkels Perry Sport en Aktiesport gingen in 2016 ook al eens failliet. Ze werden toen opgekocht door de Britse sportwinkelreus JD Sports, die de helft van de filialen sloot en de rest merendeels ombouwde naar de formule Sprinter. Dit najaar bleek dat de drie sportketens met grote verliezen te kampen hadden.

De winkels van JD Sports, een andere sportwinkelformule van de Britse eigenaar JD Sports in Nederland, vallen buiten het faillissement.

De rechtbank heeft Kees van de Meent aangewezen als curator. Dat was hij ook al bij de failliete warenhuisketen V&D en boekhandelketen Polare.

De komende tijd doet Van de Meent onderzoek naar de oorzaken van het faillissement. Prioriteit heeft de zoektocht naar een doorstart van de sportwinkels en om die reden wil hij de winkels voorlopig graag openhouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl