Perry Sport in Dordrecht
NOS Nieuws

Perry Sport en Aktiesport verder met Britse eigenaar

Perry Sport en Aktiesport maken een doorstart. De nieuwe eigenaar is het Britse JD Sports. Daarmee is zeker dat een groot aantal winkels is gered. Vorige week werd al bekend dat JD Sports verder wilde met de failliete sportwinkels. Volgens curator Toni van Hees betaalt JD Sports 26,5 miljoen euro voor de sport- en outdoorwinkels.

De doorstart betekent dat een groot deel van arbeidsplaatsen behouden blijft, maar exacte aantallen worden niet genoemd. In een persbericht staat dat JD Sports op termijn een aantal vestigingen zal overdragen of sluiten, afhankelijk van de prestaties van de winkels en onderhandelingen met verhuurders.

Moederbedrijf USG van Perry Sport en Aktiesport ging in februari failliet. Het bedrijf had het net als veel andere winkels in ons land al een tijd moeilijk. Perry Sport en Aktiesport werden extra hard geraakt door de recente faillissementen van V&D en Scapino. Daardoor werden 139 shop-in-shops van Aktiesport en Perry Sport gesloten.

Een groot deel van de medewerkers van het hoofdkantoor in Amsterdam behoudt waarschijnlijk zijn baan. De deal tussen JD Sports en de curatoren van USG moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De ACM zal waarschijnlijk deze week al een besluit nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl