NOS VoetbalAangepast

Dingsdag twijfelde in te stappen bij Volendam: 'Brandjes in spelersgroep geblust'

Dingsdag begint bij FC Volendam aan eerste duels als hoofdtrainer

Er zijn slechtere plekken om je debuut als hoofdtrainer te maken, maar voor Michael Dingsdag zal de eredivisiewedstrijd met FC Volendam donderdag in De Kuip tegen Feyenoord vooral in het teken staan van de neuzen weer dezelfde kant op krijgen.

"Ik ben van de uitdagingen", aldus de voormalig verdediger monter, een dag nadat hij is aangesteld als interim-trainer van Volendam. "Het is zeker een uitdaging om nu punten te sprokkelen. Ik kan het alleen maar beter doen dan hoe het tot nu toe is gegaan."

Malaise

Volendam staat zeventiende in de eredivisie, maar de bestuurlijke malaise is groter dan de sportieve malaise. Dingsdag, die wordt geassisteerd door Regillio Simons en Frank van der Geest, moet de meubelen redden bij de Volendammers.

De oud-speler van onder meer Vitesse en sc Heerenveen werd dinsdag naar voren geschoven, nadat Matthias Kohler op non-actief was gesteld. Kohlers positie was volgens de clubleiding van Volendam niet meer houdbaar. Eerder werd ook al het hele bestuur op straat gezet en stapte het technische hart onder leiding van Wim Jonk op.

Michael Dingsdag (r) als assistent bij FC Volendam

Het is de bedoeling dat Dingsdag, voorheen een van de assistenten van Kohler, tot aan de winterstop op de bank zit. Dat betekent dat hij morgenavond tegen Feyenoord de eindverantwoordelijke is en dat hij op zaterdag 16 december de uitwedstrijd tegen zijn oude club sc Heerenveen gaat coachen.

Schone lei

De 41-jarige Dingsdag stond vandaag voor het eerst voor de groep en speelt een dag later dus in De Kuip met zijn team. Wat kan hij op zo'n korte termijn eigenlijk doen voor zijn spelers?

"In ieder geval proberen de jongens weer met de gezichten de goede kant op te krijgen", zei hij stellig. Maar is dat ook gelukt? "Ik kan nu mooi 'ja' zeggen, maar dat moet morgen natuurlijk blijken. Maar iedereen stapt met een schone lei binnen en alle kleine brandjes zijn intern geblust in de spelersgroep. Het vertrouwen is uitgesproken richting de staf die er nu staat."

2009: Michael Dingsdag als speler van sc Heerenveen na het winnen van de KNVB-beker

Dingsdag, die nog niet over het diploma beschikt om als hoofdtrainer aan de slag te gaan en enkele wedstrijden dispensatie krijgt, liet weten hoe hij de afgelopen week heeft beleefd. "Als pittig. Ik wilde hoofdtrainer worden, ooit een keer. Ik had niet verwacht dat het op deze manier zou gebeuren."

Aarzeling was er wel bij de oud-verdediger, die zijn lot in de handen van de spelers legde voordat hij 'ja' zei toen FC Volendam hem vroeg in te stappen.

"Ik heb wel getwijfeld. Ik heb de jongens eerst gevraagd of ze er wel honderd procent achter staan. Ze moeten wel allemaal op die kar springen. Als er maar een of twee zijn die de kar tegenhouden, dan heeft dat ook gevolgen voor mijn eigen toekomst, terwijl ik nog niet eens het papiertje heb."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl