Michael Dingsdag
NOS Voetbal

Dingsdag tot aan de winterstop interim-trainer Volendam

Volendam laat via X en Instagram weten dat Michael Dingsdag tot aan de winterstop de nieuwe interim-coach is van FC Volendam. Dingsdag was tot nu toe assistent-trainer bij de club. Trainer Matthias Kohler vertrekt daarmee nu officieel bij de club. Hij gaf al eerder aan te willen vertrekken in navolging van team-Jonk, de technische staf van de vereniging.

Voor de training van dinsdagochtend kreeg Kohler, bij aankomst op de club, te horen dat de samenwerking verbroken zou worden. Officieel is hij daarmee op non-actief gesteld. Zijn positie was volgens de clubleiding van Volendam niet meer houdbaar.

De resterende twee wedstrijden voor de winterstop, aanstaande donderdag tegen Feyenoord en half december tegen sc Heerenveen, worden dus gespeeld onder leiding van voormalig verdediger Dingsdag. Hij wordt hierbij geassisteerd door Regillio Simons en Frank van der Geest.

Vorige week werd met veel trammelant het voltallige bestuur, waaronder voorzitter Jan Smit, ontslagen. Volgens de Raad van Commissarissen was de club in gevaar vanwege financiële problemen. Volendam had volgens de rvc op dat moment een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro. Voor het lopende seizoen dreigde een tekort van 2,3 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl