Dione Housheer in actie tegen de Tsjechen
NOS Sport

Handbalsters groepswinnaar op WK na ruime zege op Tsjechië

Nederland heeft op het WK handbal met 33-20 gewonnen van Tsjechië en daarmee de maximale score van zes punten uit drie wedstrijden gehaald. Nederland gaat als groepswinnaar naar de hoofdronde. Daarin treffen de handbalsters Brazilië, Oekraïne en Spanje.

Oranje en Tsjechië waren beide al door naar de tweede ronde, maar toch stond er maandag wat op het spel: de winnaar zou vier punten meenemen naar de volgende ronde en de verliezer twee. De ploeg van bondscoach Johansson kwam met 2-0 achter, maar stelde snel orde op zaken en leidde bij rust met 14-8 en kwam vervolgens niet meer in de problemen.

Yara ten Holte keepte sterk en scoorde ook

Bij Nederland was een mooie rol weggelegd voor keepster Yara ten Holte. Nadat ze de vorige wedstrijd vanaf de tribune had moeten toekijken, stond ze nu weer in het doel. Ze deed dat uitstekend en werd gekozen tot speelster van de wedstrijd.

Ten Holte beleefde een mooi moment na 22 minuten. Bij 10-7 zag ze dat de Tsjechische keepster uit haar doel was en gooide ze bal vanuit haar eigen cirkel in het doel van de tegenstander.

Bondscoach Per Johansson toonde zich na afloop tegenover Viaplay opgetogen. In zijn ogen was Tsjechië de eerste echte tegenstander (na de 'kleintjes' Argentinië en Congo-Brazzaville) van het toernooi en hij vond dat zijn team sterk had verdedigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl