NOS Nieuws

Tientallen doden bij aardverschuiving in Tanzania

In Tanzania zijn zeker 47 mensen om het leven gekomen door zware overstromingen en aardverschuivingen. Ook raakten er 80 mensen gewond, melden de lokale autoriteiten.

Dat gebeurde in het noorden van het Oost-Afrikaanse land, in de buurt van de berg Hanang. Huizen en infrastructuur zijn zwaar beschadigd geraakt door het slechte weer. President Hassan heeft het leger ingezet om te helpen bij reddingsacties.

Dit zijn beelden van de overstroming en ook een reactie van president Hassan:

Doden bij aardverschuiving Tanzania: 'We proberen mensen te redden'

Tanzania wordt regelmatig getroffen door overstromingen: tienduizenden mensen hebben er ieder jaar mee te maken. Oost-Afrika is dit jaar al meermaals zwaar getroffen door overstromingen en modderstromen, die verband houden met weerfenomeen El Niño. Honderdduizenden mensen in Kenia, Tanzania en Somalië zijn ontheemd geraakt.

In deze video van NOS op 3 leggen we uit hoe El Niño ontstaat:

El Niño is terug en de hele wereld zal het weten

Vorige maand vielen er in Tanzania ook al doden door zware regenval in de stad Dar es Salaam en de regio's Kigoma, Kagera, Geita en Unguja. Daarbij zijn woningen beschadigd geraakt en gewassen weggespoeld. De meteorologische dienst van Tanzania waarschuwt dat het deze maand zwaar zal blijven regenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl