Sneeuw eerder deze week in Friesland
NOS NieuwsAangepast

Sneeuw op komst, KLM annuleert tientallen vluchten

Eerder deze week was het al flink raak in Duitsland, maar vanmiddag krijgt waarschijnlijk ook Nederland ermee te maken: het gaat sneeuwen. "Maar verwacht niet zo'n dik pak als in Beieren", zegt NOS-weervrouw Roosmarijn Knol. " Op veel plaatsen valt 1 tot 3 centimeter."

"Het begint in Zeeland op zijn vroegst rond 13.00 uur", zegt Knol. "Maar ik verwacht niet dat het daar dan blijft liggen, omdat het nog niet koud genoeg is. De straten zijn nog te warm."

Later vanmiddag en begin van de avond trekken de sneeuwbuien over de Randstad. "Dan gaat de temperatuur naar beneden en is de kans dan ook groot dat het daar beter blijft liggen", aldus Knol. Vanavond trekken de buien vervolgens over de noordelijke provincies. "Daar kunnen mensen dan ook maandag nog wel wakker worden in een witte wereld."

Vluchten geannuleerd

KLM annuleert tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. "Onze klanten moeten weten waar ze aan toe zijn", aldus een woordvoerder. "Je kunt daar niet tot het laatste moment mee wachten. Reizigers zijn geïnformeerd en omgeboekt naar andere vluchten." Ook morgen worden vluchten geschrapt, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het gaat om 42 retourvluchten binnen Europa.

Rijkswaterstaat waarschuwt voor mogelijke gladheid door de sneeuw en heeft vanaf 12.00 uur code geel afgegeven voor het hele land. "Landelijk zijn er strooiacties opgestart", aldus Rijkswaterstaat op X. "Houd ook vanmiddag en vanavond rekening met code geel voor gladheid door sneeuwval. Wees alert en pas je rijstijl aan."

De NS past de dienstregeling voor vandaag en morgen niet aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl