Sneeuw in München
NOS NieuwsAangepast

Grote problemen door hevige sneeuwval in zuiden van Duitsland

In het zuiden van de Duitse deelstaat Beieren leidt hevige sneeuwval tot grote problemen. Onder meer rond München en Ulm lag het treinverkeer plat, waardoor reizigers moesten overnachten in de trein. Daarnaast reden er in München een tijd geen metro's, bussen en trams.

Ook op de weg was het chaos. Op talloze plekken vonden ongelukken plaats, waardoor de hulpdiensten voortdurend in actie moesten komen en mensen lang moesten wachten op hulp. Verschillende wegen in de regio zijn onbegaanbaar door de sneeuw of omgevallen bomen.

De politie heeft de bevolking opgeroepen om thuis te blijven. De problemen in het verkeer houden naar verwachting nog aan tot maandag.

Vluchten geannuleerd

Op de luchthaven van München zijn vandaag alle 760 vluchten geschrapt. Zeker tot morgenochtend 06.00 ligt het vliegverkeer stil. Ook gisteren vielen er al 150 vluchten uit vanwege de weersomstandigheden.

Volgens de Duitse weerdienst wordt in het zuiden van Beieren ook vandaag opnieuw veel sneeuw verwacht. De weerdienst spreekt van 30 tot 40 centimeter. Ook in andere delen van de deelstaat blijft het winterse weer aanhouden.

München bedolven onder een dikke laag sneeuw

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl