Fortuna duwt hekkensluiter Vitesse dieper in de put

De samenvatting van Fortuna Sittard - Vitesse

Ook clubicoon Edward Sturing krijgt Vitesse nog niet aan de praat. Na de 5-0 nederlaag tegen Ajax bij de start van de zevende periode van Sturing als coach van Vitesse volgde vanavond een 3-1 nederlaag bij Fortuna Sittard.

Sturing zat nog maar net op de bank in Sittard toen de eerste tegengoal al in het net lag. Kaj Sierhuis was na een lange bal van Ivo Pinto alerter dan doelman Eloy Room en scoorde binnen 18 seconden, de snelste goal ooit voor Fortuna in de eredivisie.

Geen hattrick

Sierhuis was ook de man van de tweede goal. Na een voorzet van rechts van Pinto nam de spits de bal na de stuit in één keer op zijn schoen. Een hattrick van Sierhuis zat erin, maar Room voorkwam met een goede redding een derde doelpunt.

Gelijk na rust sloeg Vitesse weer toe. Tijjani Noslin draaide na een pass van Mitchell Dijks knap weg bij Dominik Oroz en liet de Kroaat zijn hielen zien. Voor het doel van Room plaatste hij de bal in de verre hoek.

Edward Sturing

De gifbeker ging nog leger voor Vitesse in de tweede helft, toen Melle Meulensteen voor een domme overtreding op Iñigo Córdoba zijn tweede gele kaart ontving. Opmerkelijk genoeg kwam Vitesse met tien tegen elf wel tot scoren.

Gelegenheidspits Marco van Ginkel stuurde Million Manhoef diep en de linkspoot schoot hard binnen.

Een overtreding van Carlens Arcus op Córdoba leverde Fortuna even later een strafschop op.

Dubbele misser

Kaj Sierhuis eiste de bal op, maar leek door een discussie met Alen Halilovic van zijn à propos. Room stopte de inzet van Sierhuis. De VAR greep echter in, omdat Room te vroeg van de lijn was gekomen. Zo kreeg Sierhuis een tweede kans. Dezelfde hoek, opnieuw een redding van Room.

Een nieuwe nederlaag voor Vitesse kon Room niet voorkomen. De Arnhemmers kregen nog meerdere mogelijkheden, maar de vierde nederlaag op rij voor de hekkensluiter van de eredivisie was een feit. Sturing zag het met zorgelijke blik aan.

Kijk hieronder naar de reacties van Vitesse-trainer Edward Sturing en Fortuna-spits Kaj Sierhuis: