Arthur van Doren
NOS Sport

Tophockeyer Van Doren verlaat Bloemendaal en keert terug naar België

Hockeyclub Bloemendaal raakt topspeler Arthur van Doren kwijt. De 29-jarige Belgisch international heeft aangekondigd dat hij aan het eind van het seizoen terugkeert naar België.

Van Doren, de beste hockeyer van de wereld in 2017 en 2018, is bezig aan zijn zesde seizoen op sportpark 't Kopje.

"Na zes schitterende jaren heb ik besloten om na dit seizoen terug te gaan naar België", meldt Van Doren op zijn Instagram-account. "Het was een periode vol mooie momenten. Ik ben meer dan dankbaar voor mijn tijd bij deze speciale hockeyclub." Van Doren wil in België een privéleven opbouwen en keert daarom terug naar de Belgische competitie.

Van Doren, die in 2018 overkwam van het Vlaamse KHC Dragons, veroverde met Bloemendaal driemaal de landstitel in de Nederlandse Hoofdklasse (2020, 2021 en 2023) en won met de club drie keer de Euro Hockey League (2021, 2022, 2023). In 2018 werd Van Doren met België wereldkampioen en in 2021 won hij met de Belgen olympisch goud.

Dit seizoen

"Hoewel ik iedereen wil bedanken voor deze geweldige momenten, is dit seizoen nog lang niet voorbij", is Van Doren strijdbaar. "Nog steeds is er een titel om voor te vechten."

Bloemendaal staat momenteel derde in de Tulp Hoofdklasse op een punt achterstand van nummer twee Pinoké en twee punten achter koploper Oranje Rood, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Na de winterstop wordt de competitie begin maart weer hervat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl