Rick Mathijssen
NOS Sport

Succescoach Mathijssen volgend seizoen naar geplaagde hockeyers Amsterdam

Rick Mathijssen wordt volgend seizoen coach van de hockeyers van Amsterdam. Hij volgt Taco van den Honert op bij de nummer voorlaatst in de mannenhoofdklasse en heeft voor drie jaar getekend.

Degradatie dreigt voor de roemruchte club uit het Amsterdamse Bos, die 21 keer landskampioen werd maar dit seizoen al acht van de twaalf duels verloor. De laatste titel was elf jaar geleden.

Prijzen

De 41-jaruge Mathijssen was jarenlang trainer in het vrouwenhockey en won in 2019 de titel en de Europa Cup met Amsterdam. Hij stapte over naar het mannenhockey, eerst bij de bond en later bij Bloemendaal.

Mathijssen won met recordkampioen Bloemendaal, waar hij nu bezig is aan zijn vierde seizoen, twee landstitels (2021 en 2022) en drie keer op rij de Euro Hockey League.

Dat de mannen van Amsterdam in degradatienood verkeren, is voor Mathijssen geen reden om een slag om de arm te houden. "Ik zou het slap vinden om te zeggen dat ik in geval van degradatie afzie van een overstap. Degradatie zou het streven om terug te keren aan de top wel vertragen. Maar goed, in de tweede seizoenshelft ga ik keihard werken om met Bloemendaal kampioen te worden."

De mannen van Amsterdam verloren afgelopen zondag met 4-2 bij Rotterdam. Bekijk hieronder de samenvatting.

Hockeyers Rotterdam bezorgen Amsterdam volgende nederlaag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl