Lorena Wiebes (links), Demi Vollering (midden) en Marianne Vos (rechts) vormen het podium van de NK van 2023
NOS Wielrennen

Centrum van Arnhem en Posbank decor voor NK wielrennen in 2024

De rood-wit-blauwe truien voor de Nederlands kampioenen wielrennen op de weg worden volgend jaar uitgereikt in Arnhem. In de hoofdstad van de provincie Gelderland zullen volgend jaar de NK plaatsvinden.

Zowel de race van de mannen als van de vrouwen is op zondag 23 juni 2024.

Het mannen- en vrouwenpeloton start op de Markt in Arnhem en de koers eindigt na een veertien kilometer lang parcours met meerdere passages over de Posbank met een omloop in de omgeving van het Park Sonsbeek in het centrum van de stad.

'Sportief uitdagend parcours'

Wielerbond KNWU spreekt van "een sportief uitdagend parcours waar veel verschillende renners kans maken het rood-wit-blauw te veroveren".

De finishlijn wil de organisatie trekken op de Zijpendaalseweg, waar Marianne Vos in 2021 een rit in de Simac Ladies Tour won en Lorena Wiebes dit jaar de zege in de slotetappe van die meerdaagse koers pakte.

Olav Kooij (links), Dylan van Baarle (midden) en Mathieu van der Poel (rechts) vormen het podium van de NK van 2023

Zeven keer eerder vond in Arnhem de finish van het nationale kampioenschap op de weg plaats. Dat was in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. In 1987, 1988 en 1989 werden de Nederlands kampioenschappen ook gereden in de regio Arnhem.

De huidige nationaal kampioenen zijn Dylan van Baarle en Demi Vollering, die dit jaar beiden in de Zuid-Limburgse heuvels soleerden naar de nationale titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl