NOS Nieuws

Wekdienst 1/12: Kiesraad stelt uitslag Kamerverkiezingen vast • Oranje op Wembley tegen Engeland

Goedemorgen! Vandaag stelt de Kiesraad de officiële uitslag van de Kamerverkiezingen vast. En de Oranjevrouwen spelen vandaag in een volgepakt Wembley tegen Engeland in de Nations League.

Eerst het weer: de dag start bijna overal bewolkt. In de loop van de ochtend gaat op steeds meer plaatsen de zon schijnen. Vanmiddag ligt de temperatuur rond of iets boven vriespunt. De noordkust maakt daarbij kans op een sneeuwbui. In de avond en nacht breiden de buien zich verder uit over het noorden en noordwesten. Het wordt 0 tot 3 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je verwachten?

  • De Kiesraad stelt vandaag de officiële uitslag van de Kamerverkiezingen vast in een openbare zitting om 10.00 uur. Dan is definitief duidelijk hoeveel zetels elke partij krijgt en welke kandidaten met voorkeurstemmen zijn verkozen.
  • Het is de tweede dag van de klimaattop In Dubai. Verschillende regeringsleiders en staatshoofden, onder wie demissionair premier Mark Rutte, houden toespraken op de COP28.
  • De Oranjevrouwen spelen vanavond in en tegen Engeland in de Nations League. Het duel begint om 20.45 uur begint in een volgepakt Wembley. De wedstrijd in het iconische stadion is belangrijk met oog op kwalificatie voor de Spelen in Parijs volgend jaar.
  • En er wordt geschaatst; in Stavanger in Noorwegen zijn wereldbeker-wedstrijden. Je kunt de wedstrijden van vandaag zien in een livestream op NOS.nl en in de NOS-app, van 19.50 tot 22.10 uur.

Wat heb je gemist?

Het Israëlische leger zegt dat het de strijd tegen Hamas heeft hervat. Het land beschuldigt Hamas ervan dat het het bestand heeft geschonden door raketten af te vuren op Israël. Op basis van Palestijnse media meldt Reuters dat Israël weer aanvallen uitvoert in het noorden van de Gazastrook.

De gevechtspauze tussen Hamas en Israël begon op 24 november en werd meerdere keren verlengd, maar liep afgelopen nacht af. Tijdens de gevechtspauze lieten de strijdende partijen gijzelaars en gevangenen vrij, en liet Israël humanitaire hulp toe in onder meer het zwaar getroffen noorden van de Gazastrook. Qatar was de belangrijkste bemiddelaar tussen Israël en Hamas.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de buurt van Halsteren, in Noord-Brabant, wordt de grootste drugsafval-dumping ooit opgeruimd. De natuur is zwaar beschadigd geraakt door de chemicaliën, waardoor 400 bomen gekapt moeten worden.

400 bomen gekapt om grootste drugslozingsput ooit op te ruimen

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl