NOS Nieuws

Viaplay stelt kwartaalcijfers weer uit, voert gesprekken met financiers

De Zweedse streamingdienst Viaplay heeft andermaal de publicatie van de kwartaalcijfers uitgesteld. Die zouden vanmiddag na sluiting van de beurs van Stockholm gepubliceerd worden, maar dat wordt een dag later. Viaplay zegt dat tot uitstel besloten is "om de gesprekken met haar grootste aandeelhouders, schuldverstrekkers en obligatiehouders over de mogelijke herkapitalisatie van de groep voort te zetten".

Het is de tweede keer dat de publicatie van de derdekwartaalcijfers wordt uitgesteld. Een maand geleden, op 24 oktober, werden de cijfers ook uitgesteld, volgens Viaplay omdat er belangrijke gesprekken gaande waren met de grootste aandeelhouders en financiers over de financiële situatie en toekomst van het streamingsbedrijf. Gezien het nieuwe uitstel hebben die gesprekken nog niet geleid tot duidelijkheid.

Dure sportrechten

Het bedrijf kampt met financiële en strategische problemen. Het worstelt met dure sportrechten, inflatie en energiekosten en teruglopende abonnementen.

Deze zomer kondigde Viaplay aan zich uit een aantal landen terug te trekken. In Nederland blijft Viaplay wel actief, de streamingsdienst zendt in Nederland onder meer voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier Leaque uit en de Formule 1 uit. Dat laatste is voorlopig gestopt, omdat het seizoen voorbij is. Na zondag zegden daarom veel mensen hun abonnement op.

Viaplay heeft ook een aantal producties stopgezet en het personeelsbestand met 30 procent ingekrompen. Ook zei het bedrijf dat er gepraat werd over de verkoop van activiteiten. Eerder zei Viaplay te overwegen een koper te zoeken voor het hele bedrijf.

De beurskoers van Viaplay is ondertussen gekelderd, met 90 procent in zes maanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl