De app van Viaplay
NOS Nieuws

Streamingdienst Viaplay stelt kwartaalcijfers uit vanwege 'gesprekken over de toekomst'

Streamingdienst Viaplay heeft op het allerlaatste moment de publicatie van de kwartaalcijfers uitgesteld. Volgens het bedrijf, dat in Nederland onder meer de Formule 1-races uitzendt, lopen er op dit moment nog belangrijke gesprekken over de toekomst van het bedrijf.

Zo praat het Zweedse bedrijf met aandeelhouders en geldschieters over een mogelijke herstructurering. Ook is het bedrijf bezig onderdelen te verkopen.

Miljoenenverlies

Viaplay zit al enige tijd in de problemen. Het lukt het Zweedse bedrijf niet om de grote investeringen in programma's en sportlicenties terug te verdienen. Vorig kwartaal leed de streamingdienst daardoor een verlies van omgerekend 6,5 miljoen euro.

Volgens het bedrijf is er inmiddels al een aantal stevige maatregelen genomen. Zo is het aantal werknemers met 30 procent teruggebracht en heeft het bedrijf zich uit meerdere landen teruggetrokken. Ook is een aantal eigen producties stilgelegd.

Door de problemen kelderde de beurswaarde van Viaplay deze zomer. Vandaag staat, een uur na de opening van de Zweedse beurs, het aandeel opnieuw zo'n 17 procent lager.

Wanneer aandeelhouders meer horen over de prestaties van het bedrijf in het derde kwartaal is nog onduidelijk. Viaplay zegt de kwartaalcijfers uiterlijk 28 november te publiceren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl