NOS Sport

Koolhof bergt rackets volgend jaar op: 'Wimbledon winnen hielp bij beslissing'

Wesley Koolhof stopt na komend jaar met tennis op het hoogste niveau. De topdubbelaar - hij was tot drie maanden geleden de nummer een van de wereld - vindt het daarna "tijd voor wat anders", legt hij uit in de NL Tennis Podcast.

De 34-jarige Koolhof, momenteel de nummer acht van de wereld in het dubbelspel, won in zijn loopbaan zestien ATP-titels in het dubbelspel. Afgelopen zomer beleefde hij het voorlopige hoogtepunt door het herendubbelspel te winnen op Wimbledon.

In 2022 was hij in het gemengd dubbelspel ook al eens de beste geweest op Roland Garros en in 2020 werd hij officieus wereldkampioen in het herendubbelspel door de ATP Finals te winnen.

Afvinkmomentje

Het samen met Neal Skupski winnen van Wimbledon heeft geholpen bij het maken van zijn beslissing, zegt Koolhof. "Ik heb veel bereikt van wat ik wilde bereiken. Wimbledon winnen was een echt afvinkmomentje. Het was een grote doelstelling. Daar tennis je voor. Daarna viel er een last van mijn schouders."

De energie spat er vanaf: Koolhof wint Wimbledon in herendubbelfinale

Na een periode van "reflecteren" kwam Koolhof tot de beslissing zijn afscheid te plannen. Nog een jaar dubbelen met Nikola Mektic, en dan stopt Koolhof. "Het is een prima jaar geweest. Kijken of ik het volgend jaar minimaal weer zo kan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl