NOS Voetbal

Michael van Praag toch geen voorzitter basketbalbond, 'te druk met Ajax'

Michael van Praag wordt toch niet de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Van Praag (76) werd eind september nog gepresenteerd als enige kandidaat voor de functie. Maar hij trekt zich terug omdat zijn werkzaamheden als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax nog meer tijd vragen dan verwacht.

Michael van Praag

De voormalig Ajax-voorzitter dacht aanvankelijk dat hij beide taken zou kunnen combineren, maar denkt daar nu toch anders over. "Mijn agenda laat dat simpelweg niet toe", zegt hij op de site van de basketbalbond.

Van Praag zou vandaag officieel door het NBB-bestuur worden voorgedragen als voorzitter. Hij zegt dat hij zijn club Ajax niet in de steek kan laten. "Ondanks dat ik de NBB eerder mijn woord gaf dan Ajax, heeft mijn club mij simpelweg harder nodig dan de basketbalbond."

Van Praag (linksboven) in de Johan Cruijff Arena

De basketbalbond reageert teleurgesteld op het besluit van Van Praag. "Wij begrijpen Michael's keuze, maar betreuren die natuurlijk." De bond hoopte vooral te profiteren van de goede contacten van Van Praag bij overheden en andere sportorganisaties.

Door het vertrek van scheidend voorzitter Joop Brakenhoff en de terugtrekking van Van Praag, zit de NBB voorlopig zonder voorzitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl