NOS Voetbal

Van Praag wil rvc Ajax voorzitten en in gesprek met harde kern

Van Praag wil de rvc van Ajax voorzitten: 'Hoefde niet lang na te denken'

Michael van Praag hoefde niet lang na te denken toen hij door Ajax werd gevraagd om de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen te worden. Hij wordt de opvolger van de woensdag vertrokken Pier Eringa.

Naast Van Praag wil Ajax ook Leo van Wijk, eveneens 76 jaar, toevoegen aan de raad van commissarissen. De twee ervaren bestuurders moeten orde scheppen bij Ajax, dat al vroeg in het seizoen in een grote crisis is beland.

"Ik hoefde er niet lang over na te denken, toen ik werd gebeld", zegt Van Praag. "Ajax blijft namelijk mijn club."

Gesprek met harde kern

Van Praag beseft dat niet alleen de directie bij Ajax, maar ook de raad van commissarissen onder vuur ligt. De harde kern van de club pleit voor het vertrek van commissarissen Annette Mosman en Georgette Schlick.

"Ik wil in gesprek met de harde kern en de supportersverenigingen", aldus Van Praag. "Ik wil daar mijn oor te luister leggen, hoe zij naar de club kijken. En ook gewoon vragen: geef ons gewoon de kans."

Van Praag (76) was van 1989 tot 2003 veertien jaar voorzitter van Ajax. In die periode behaalde hij grote successen met de club, met de eindzege in de Champions League en de wereldbeker voor clubteams in 1995 als hoogtepunt.

Daarna werd hij voorzitter van de KNVB, zat hij in het bestuur van de UEFA en dong hij mee naar de positie van voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA.

"Ik heb ook in deze functie bij Ajax ervaring. Ik ben daarnaast heel blij dat Van Wijk ook mee de raad in zal komen. Het blijft wel even afwachten, tot ik ook echt word voorgedragen."

Van Praag moet worden voorgedragen door de bestuursraad. Een van de bestuursleden zit momenteel in het vliegtuig en heeft nog niet de kans gehad om een akkoord te geven, maar de verwachting is dat dat spoedig zal gebeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl