FC Twente viert de openingstreffer van Peddemors
NOS Voetbal

Koploper Twente wint ook van Utrecht, Fortuna naar tweede plaats na zevenklapper

FC Twente heeft ook zijn achtste wedstrijd in de eredivisie voor vrouwen gewonnen. Nieuwkomer FC Utrecht, dat het verrassend goed doet in het eerste deel van de competitie, was in Enschede niet opgewassen tegen de recordkampioen. Twente won met 4-0.

Twente had nog geen punt verloren in de eredivisie en won vorig weekend de belangrijke topper tegen Ajax. Ook tegen nummer twee Utrecht kwamen de Tukkers niet in de problemen. Ella Peddemors opende voor rust de score en na de pauze bouwde de thuisploeg de voorsprong uit via een treffer van Liz Rijsbergen, een eigen goal van Utrecht-verdediger Ilse van der Zanden en een van de Amerikaanse Taylor Ziemer.

Fortuna Sittard profiteerde van het verlies van Utrecht en werkte tegen Telstar bovendien flink aan het doelsaldo. De Limburgers wonnen met 7-1 en klimmen naar de tweede plaats.

Ajax, dat donderdag kansloos met 3-0 van AS Roma verloor in de Champions League, komt zondag in actie tegen AZ. Ook de Amsterdammers, die nu vierde staan, kunnen dan Utrecht op de ranglijst passeren.

Volgende week staan er geen eredivisiewedstrijden op het programma vanwege de Nations League-duels die Nederland op 1 december (tegen Engeland) en 5 december (tegen België) speelt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl