Sinterklaas bij de landelijke intocht van vorig jaar, in Hellevoetsluis
NOS Nieuws

Wekdienst 18/11: Sinterklaas in het land • EK-kwalificatieduel Nederland-Ierland

Goedemorgen! Het Nederlands elftal speelt de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland en in Gorinchem is de landelijke intocht van Sinterklaas.

Eerst het weer: vanochtend komt in het noordoosten eerst mist voor. Elders neemt de bewolking snel toe, gevolgd door regen. Pas in de loop van de avond wordt het vanuit het westen droger. Er staat een stevige zuidenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Sinterklaas is vanaf 12.00 uur in het land, althans dat is de bedoeling. Hij arriveert als het goed is aan het begin van de middag met de Pakjesboot in Gorinchem. Of het allemaal lukt is de vraag, want gisteren zei de goedheiligman in het Sinterklaasjournaal dat er helemaal niet naar Gorinchem wordt gevaren.
  • Het is het laatste weekend voor de verkiezingen. De lijsttrekkers van zeven partijen doen vanavond mee aan het Debat van het Zuiden in Eindhoven. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is live te volgen bij onder meer Omroep Brabant .
  • Het Nederlands elftal speelt de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Bondscoach Ronald Koeman moet improviseren, want een waslijst aan spelers is de afgelopen dagen geblesseerd afgehaakt. De wedstrijd in Amsterdam begint om 20.45 uur en is live te zien bij de NOS via NPO 1 en NOS.nl.
  • De Formule 1-coureurs gaan in Las Vegas de baan op voor de kwalificatie. De trainingen liepen gisteren uit op een fiasco . De eerste training werd stilgelegd omdat auto's schade hadden opgelopen door een putdeksel, de tweede training werd uitgesteld. De kwalificatie begint om 09.00 uur Nederlandse tijd.

Wat heb je gemist?

De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson, heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de bestorming van het Capitool. Hij belooft in de komende maanden "in golven" in totaal 44.000 uur aan beeld dat door bewakingscamera's werd opgenomen beschikbaar te stellen voor het publiek.

De beelden zijn te bekijken op een speciale website . Al het beeld dat op de website verschijnt was al eerder gedeeld met mediakanalen, maar het is nu voor het eerst ook voor het grote publiek te bekijken. Op de beelden zijn geen staatsgeheimen te zien of andere zaken die het land mogelijk in gevaar zouden kunnen brengen, bezweert Johnson.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Rondje Binnenhof verplaatst zich naar het Mediapark, waar een paar lijsttrekkers in debat gaan. Marleen de Rooy en Gerri Eickhof moeten rennen om Omtzigt en Timmermans te spreken. Xander van der Wulp kijkt met een broodje paling naar de laatste peilingen. Komt er nog een verrassing?

Komt 't goed tussen Timmermans en Omtzigt en maakt Wilders kans? | Rondje Binnenhof #54

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl