NOS Wielrennen

Negentig jaar cel in moordzaak gravelwielrenster Wilson

Een rechtbank in de Amerikaanse stad Austin heeft Kaitlin Armstrong een celstraf van negentig jaar opgelegd vanwege de moord op gravelwielrenster Moriah Wilson.

Daarmee komt een einde aan een moordzaak die het wielrennen - met name de internationale gravelscene - lang in zijn greep hield.

Moriah 'Mo' Wilson was een opkomende ster in het gravelracen, een relatief nieuw onderdeel binnen het internationale wielrennen, waarin op onverharde gravelparcours wordt gereden. Het lichaam van de 25-jarige werd op 11 mei 2022 aangetroffen in het huis van een vriend in Austin, Texas. Ze bleek doodgeschoten.

Al snel kwam Armstrong in beeld als vermoedelijke dader. Het zou mogelijk gaan om een crime passionel: ze is de partner van Colin Strickland, een andere grote naam in de gravelwereld met wie Wilson kort een relatie had gehad.

Moriah Wilson na haar zege in de Belgian Waffle Ride in San Diego op 30 april 2022.

Nadat Wilson op 11 mei haar intrek had genomen in het huis van een vriendin, vertrok ze met haar oude vriend Strickland naar het zwembad van Austin. Om 20.35 uur bracht Strickland haar op zijn motor terug naar huis en vertrok.

Nog geen vijf minuten later registreerden surveillancecamera's hoe een zwarte jeep de straat inreed en stopte voor de deur van het huis waar Wilson zich bevond. Een jeep die op naam bleek te staan van Strickland. De jeep van zijn vriendin Kaitlin.

Armstrong vluchtte vervolgens. Ze werd voor het laatst gezien op de luchthaven van Austin waar ze een vlucht nam naar New York. Op haar rug droeg ze een yogamatje.

Een paar weken later werd Armstrong alsnog opgepakt in een hostel in Costa Rica. Ze bleek plastische chirurgie te hebben ondergaan aan haar neus en had een ander kapsel. Op 11 oktober deed ze nog een vergeefse ontsnappingspoging.

Het opsporingsbericht van Kaitlin Armstrong na de moord op Moriah 'Mo' Wilson.

Armstrong, die over vier dagen 36 jaar wordt, zal haar verjaardag achter de tralies doorbrengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl