Elon Musk
NOS NieuwsAangepast

Elon Musk onder vuur na steun voor antisemitische tweet

Het Witte Huis noemt een bericht van Elon Musk op zijn eigen socialemediaplatform X een "weerzinwekkende promotie" van antisemitisme. Musk reageerde onlangs op een antisemitisch bericht op X dat "Joden de haat tegen blanken aanwakkeren". Hij schreef er de opmerking "Je spreekt de waarheid" bij.

Een woordvoerder van het Witte Huis noemt het "promotie van antisemitisme en racistische haat". Volgens het Witte Huis is de tweet extra schadelijk omdat er sowieso een sterke toename is van antisemitische incidenten sinds de aanval van Hamas op Israël vorig maand.

Desinformatie en haatzaaien

De Europese Commissie heeft laten weten dat ze voorlopig niet adverteert op X en andere sociale media, omdat ze de afgelopen weken een "alarmerende toename van desinformatie en haatzaaiende berichten" ziet.

Ook grote bedrijven trekken in rap tempo hun advertenties terug van X. Technologieconcern IBM zei deze week dat het stopt met reclame maken op X, omdat advertenties ook getoond werden naast nazistische tweets.

Tesla

Ook Apple, softwarebedrijf Oracle en entertainmentbedrijf Lions Gate willen niet meer adverteren op het platform. En Disney heeft ook aangekondigd zich in ieder geval tijdelijk terug te trekken als adverteerder op het platform.

Verder zijn investeerders in Tesla, waarvan Musk eigenaar is, kritisch omdat hij met zijn tweets de reputatie van het automerk kan schaden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl