Ryan Flamingo komt Noah Ohio feliciteren met zijn doelpunt
NOS Voetbal

Jong Oranje boekt magere thuiszege op Jong Gibraltar in EK-kwalificatie

Jong Oranje is weer een stap dichter bij het EK van 2025 in Slowakije gekomen. De thuiswedstrijd tegen Jong Gibraltar, dat vorige maand nog met 5-0 werd verslagen, leverde in Almere een magere 1-0 zege op, waardoor de ploeg van Michael Reiziger ook na vijf wedstrijden nog altijd zonder puntenverlies is in groep C.

Wie naar het Fanny Blankers-Koen Sportpark was gekomen om getuige te zijn van een monsterscore tegen de voetbaldwerg, kwam dus bedrogen uit. Het was vooral erg slordig wat de Nederlandse ploeg liet zien. De 1-0 na twaalf minuten kwam ook met enig geluk en bovendien uit een standaardsituatie tot stand.

Vier uit vijf

Neraysho Kasanwirjo leverde na een prima vrije trap van Million Manhoef een mislukte kopbal af, die evenwel via een Gibraltese verdediger voor de voeten van Noah Ohio belandde. De in Almere geboren spits had weinig moeite met het buitenkansje en bracht zijn score op vier treffers in vijf interlands.

De volley van Dirk Proper na ruim een half uur was een knap staaltje techniek, maar doelman Bradley Avellano kon de kanonskogel nog net over de lat tikken.

Jong Oranje-matchwinner Ohio na zege op Gibraltar: 'Punten mee en wegwezen'

Daar bleef het tot de pauze bij voor de mannen van bondscoach Reiziger, die de Ajacieden Devyne Rensch en Kenneth Taylor rust gunde met het oog op het treffen met Zweden van maandag en ze daarom buiten de basis had gehouden.

Raatsie languit

De eerste kans na rust was zowaar voor de gasten, die de hoop op een resultaat nog niet hadden opgegeven. Bij een schot van Liam Jessop moest doelman Calvin Raatsie languit om de korte hoek af te dekken.

Zijn collega Avellano moest nog een tijdje wachten voordat hij weer serieus aan de bak moest. Dat was pas halverwege de tweede helft bij een schot van invaller Taylor en eentje van Manhoef. Een kwartier voor tijd hield de uitblinker aan de zijde van Gibraltar ook Kasanwirjo van scoren af.

Een zeldzame mooie aanval van Oranje eindigde bij de aanstormende Taylor, die de bal hard over het vijandelijke doel joeg. En daar bleef het bij in Almere.

Stand groep C

gesp-ptn doelcijfers
1. Nederland 5-15 14-0
2. Georgië 5-10 4-3
3. Zweden 4-7 9-1
4. Moldavië 5-6 5-10
5. Noord-Macedonië 4-3 2-5
6. Gibraltar 5-0 1-16
Negen groepswinnaars en beste drie nummers twee naar EK. Overige nummers twee naar play-offs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl