Jong Oranje walst over Jong Gibraltar heen
NOS Voetbal

Jong Oranje walst over leeftijdsgenoten Gibraltar heen

Jong Oranje heeft in de strijd om een ticket voor het EK van 2025 ook zijn vierde wedstrijd in winst omgezet. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger won met 5-0 in Gibraltar.

Nederland was heer en meester en zocht vooral de aanval via de vleugels. Dat leverde al binnen het kwartier twee treffers op. Kenneth Taylor (Ajax) kopte raak uit een voorzet van Million Manhoef (Vitesse). Noah Ohio (Standard Luik) scoorde op aangeven van Myron van Brederode (AZ).

De score had daarna flink opgeschroefd kunnen worden, maar Jong Oranje miste kans op kans. Van Brederode scoorde nog wel voor de rust.

In het tweede bedrijf scoorde Devyne Rensch (Ajax) de 0-4 na een steekpass van Ruben van Bommel (AZ) en Manhoef scoorde na iets meer dan een uur zijn tweede.

De Vitesse-aanvaller scoorde daarna nog zijn derde treffer, maar de arbitrage had niet gezien dat de bal de doellijn gepasseerd was. Daardoor bleef het bij 0-5.

Koppositie

De ploeg van Michael Reiziger staat na vier wedstrijden op de eerste plaats in poule C. Jong Oranje heeft vijf punten voorsprong op Zweden en Georgië. Die ploegen speelden maandagavond doelpuntloos gelijk tegen elkaar.

In november speelt Jong Oranje weer in de EK-kwalificatie. Dan komt Gibraltar naar Nederland en speelt de ploeg tegen Zweden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl