De viskotter die onderweg was van Urk naar Congo
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Vermiste kotter gelokaliseerd bij Nigeria, nog geen contact met bemanningsleden

Een Urker viskotter die al enige tijd wordt vermist, is getraceerd. Dat bevestigt de Landelijke Eenheid. Het schip is op de radar te zien, maar het is nog niet gelukt om contact te krijgen met de bemanning.

De kotter was onderweg naar Congo, omdat het was verkocht aan een kerkgemeenschap in het Afrikaanse land. Het schip telde bij vertrek drie opvarenden, allen Nederlanders. Een van hen, de schipper van 68 jaar, ging in Gambia vroegtijdig van boord omdat hij ziek werd. De twee anderen zijn samen verder gevaren.

Het schip verdween van de radar op 24 oktober. De laatst bekende locatie van de kotter was toen onder Nigeria. Een broer van een van de bemanningsleden zegt tegen Omrop Fryslân dat er weer een signaal is opgepikt, dit keer zo'n 45 mijl voor de kust van Nigeria. Omdat het nog niet gelukt is om contact te krijgen met de bemanning, is het onduidelijk wie er aan boord is.

Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid laat weten in nauw contact te staan met de lokale autoriteiten. Volgens de woordvoerder zijn zij op zoek naar het schip en zijn de lokale autoriteiten mogelijk van plan om naar het schip toe te varen.

Advertentie via Ster.nl