Ondergelopen straten in Ledegem, West-Vlaanderen
NOS NieuwsAangepast

Wateroverlast in België: 'Hulpdiensten staan paraat'

In België wordt nog steeds wateroverlast verwacht door de aanhoudende regen. In verschillende regio's in België zijn de waterstanden al dagen extreem hoog.

Door de regen van de afgelopen dagen is "elke druppel regen er momenteel een te veel voor West-Vlaanderen", aldus waarnemend gouverneur Anne Martens. "Als er regen valt, zullen we te maken hebben met overstromingen."

NOS-correspondent Kysia Hekster is al de hele dag in West-Vlaanderen. Ze zag daar hoe de hulpdiensten zich klaar maken voor de verwachte overstromingen.

West-Vlaanderen in beeld: er kan geen druppel meer bij

Volgens de laatste berekeningen valt er vandaag wel minder regen dan eerder gedacht. Het zuiden van het land wordt het zwaarst getroffen, maar door de hoge waterstand dreigen er toch ook problemen in West-Vlaanderen, zegt Martens.

In het dorp De Fintele in West-Vlaanderen zijn bewoners uit zes woningen geëvacueerd, zegt de burgemeester. De hulpdiensten staan klaar om nog meer mensen te evacueren.

De West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé riep mensen eerder op om "enkel naar buiten te gaan als het niet anders kan". "Laat kinderen niet buitenspelen."

Overstroomde beken, ondergelopen wegen

De afgelopen dagen stroomden beken over, liepen wegen onder en werd er een basisschool ontruimd. Vooral in het gebied rond Poperinge en Ieper moesten de hulpdiensten in actie komen.

De regen houdt de komende tijd nog niet op, is te lezen in het weerbericht van de komende dagen. Ook het noorden van Frankrijk kampte deze week met overstromingen. Diverse kleine rivieren waren buiten hun oevers getreden door extreme regenval in het gebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl