NOS Sport

Voormalig voetbalkeeper Cech tekent bij Brits kampioen ijshockey

Het gaat crescendo met de tweede sportcarrière van Petr Cech. De voormalig voetbalkeeper maakt op 41-jarige leeftijd een toptransfer in het ijshockey.

Belfast Giants, de huidige kampioen van Groot-Brittannië, heeft de Tsjech vastgelegd. Ook als ijshockeyer staat Cech in het doel.

Cech wordt op huurbasis overgenomen van Oxford City Stars, dat uitkomt op het tweede niveau. Het gaat om een "tijdelijke noodoplossing", omdat de club uit Noord-Ierland met blessures zit.

Cech maakte furore als doelman van Chelsea en de nationale ploeg van Tsjechië

Cech werd in 2019 ijshockeyer, nadat hij zijn succesvolle voetbalcarrière had afgesloten. Hij begon bij een club op het vierde niveau en werkte zich al snel omhoog.

Gelauwerde sporter

"Petr is een gelauwerde sporter, die weet hoe het is om op het hoogste niveau te presteren", zegt Adam Keefe, trainer van de Belfast Giants. "Zijn komst zal van grote waarde voor de club zijn."

Als voetballer speelde Cech 124 interlands voor Tsjechië en bijna 450 duels in de Premier League voor Chelsea en Arsenal. In 2006 liep bij bij een botsing met een speler van Reading een schedelbasisfractuur op, waarna hij jarenlang met een helm op keepte.

Cech won als voetballer de Champions League, Europa League, vier landstitels en vier FA Cups. In zijn vaderland is ijshockey een grote en populaire sport. Tsjechië werd liefst zes keer wereldkampioen ijshockey en won in 1998 olympisch goud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl