Adam Johnson in maart 2019 als speler van de Pittsburgh Pinguins
NOS Sport

Verdachte vrijgelaten in zaak overleden ijshockeyer Johnson

De persoon die ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van ijshockeyspeler Adam Johnson is woensdag in Londen op borgtocht vrijgelaten.

De 29-jarige Johnson overleed twee weken geleden aan zijn verwonding, nadat hij op zaterdag 28 oktober tijdens een wedstrijd in de Britse Elite Ice Hockey League met zijn club Nottingham Panthers in botsing was gekomen met Matt Petgrave van tegenstander Sheffield Steelers. Johnson werd daarbij met de schaats van Petgrave in zijn nek geraakt.

Dinsdag werd een persoon gearresteerd die bij de dood van Johnson betrokken is, maar de Engelse politie vertelde niet dat het om de 31-jarige Petgrave zou gaan.

Video

Op sociale media circuleert een video waarop de botsing tussen Johnson en Petgrave te zien is. Op het beeld wordt duidelijk dat Petgrave hoog inkomt met zijn linkerbeen om Johnson af te stoppen.

"Ons onderzoek is meteen gestart om alle puzzelstukjes bij elkaar te krijgen die ons duidelijkheid moeten verschaffen over het tragische overlijden van Adam", reageerde rechercheur Becs Horsfall van de South Yorkshire-politie tegen het Britse Sky News.

Nekbeschermer verplicht

Het overlijden van voormalig NHL-speler Johnson, die in het verleden onder meer uitkwam voor de Amerikaanse topploeg Pittsburgh Penguins, maakte veel los in de ijshockeywereld. Zo is het dragen van een nekbeschermer tijdens ijshockeyduels verplicht geworden in Nederland en Engeland .

Voormalig ijshockeyinternational Ron Berteling reageerde op 30 oktober op het overlijden van Johnson:

Berteling is helder over verplichten nekbescherming bij ijshockey: 'Absoluut'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl