Wout van Aert in de modder
NOS Wielrennen

Van Aert slaat WK veldrijden over en kiest voor kleiner aantal veldritten

Wout van Aert slaat het wereldkampioenschap veldrijden van komende februari over. De drievoudig wereldkampioen kiest dit seizoen voor een kleiner aantal veldritten om zich beter te kunnen focussen op de wielerklassiekers op de weg in het voorjaar.

Dat is goed nieuws voor Mathieu van der Poel: Van Aert kan gezien worden als zijn eeuwige rivaal. De Nederlander en de Belg zullen elkaar de komende maanden maximaal acht keer treffen tijdens een veldrit. Van der Poel won vorig jaar zijn vijfde wereldtitel door Van Aert te verrassen in de sprint.

Van der Poel kiest voor langer seizoen

Voor Van Aert begint het veldritseizoen op 9 december in Essen. Bij de tweede wedstrijd van de Jumbo-Visma-renner, op 22 december in het Belgische Mol, is Van der Poel voor het eerst weer zijn tegenstander.

Regerend wereldkampioen Van der Poel maakte eerder al bekend te kiezen voor een langer veldritseizoen, met de WK op 4 februari in het Tsjechische Tabor als hoogtepunt. Van Aert rijdt uiterlijk 21 januari zijn laatste cross, maar daar kan hij ook nog vanaf zien met het oog op een trainingskamp met de wielerploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl